22-03-2018 (2) ED

Bladel Transparant en VHP in Bladel willen allebei coalitie met CDA

BLADEL – Bladel Transparant en VHP spreken zich uit over hun gedroomde coalitie. Het CDA neemt als grootste partij het voortouw in de coalitiebesprekingen in Bladel. Lijsttrekker Anjo van de Huygevoort houdt de kaarten nog tegen de borst. „We willen met iedereen in gesprek en kijken naar de inhoud.”

Twan Linders 22-03-18, 15:37 Laatste update: 15:41


Davy Jansen, lijsttrekker van Bladel Transparant (BT), spreekt zich wel nadrukkelijk uit. Hij schat de kans dat zijn partij deel gaat uitmaken van de coalitie ‘erg groot’. „We horen in de coalitie thuis.” BT boekte de grootste winst en kreeg slechts dertien stemmen minder dan het CDA. Jansen steekt zijn voorkeur niet onder stoelen of banken. „Een coalitie van CDA en BT doet recht aan de uitslag.”

“Een coalitie van CDA en Bladel Transparant doet recht aan de uitslag”

Davy Jansen (Bladel Transparant)

De standpunten liggen niet zo ver uit elkaar, meent Jansen. „Er is één thema waar we goed over moeten praten.” Hij doelt op de mfa in Hapert. „Ik denk dat we elkaar kunnen vinden, want inhoudelijk zijn we het eens. Wij vinden het bedrag te hoog, maar daar is winst op te behalen als je het goed aanpakt. Denk aan BTW-compensatie, aanbestedingsvoordeel, inrichting, bouwgronden die vrijkomen. Dan kun je op een acceptabel bedrag uitkomen, waar de hele gemeenschap achter staat.”

 

 Zwemvijver

Jansen wijst erop dat in de kern Bladel ‘maximaal’ voor BT gekozen is. Volgens Wim van der Linden van Vrije Hapertse Partij (VHP) is dat niet per se een tegenstem tegen het mfa-plan in Hapert. „BT pleit voor een zwemvijver bij de Egyptische Poort. Dat kan ook hebben bijgedragen aan de verkiezingswinst. Mensen die een tegenstem wilden laten horen, hadden ook op TrefZeker Hapert kunnen stemmen.” Van der Linden ziet een coalitie met CDA als ‘een serieuze optie’. „We hebben de afgelopen jaren goed samengewerkt en hebben veel speerpunten gemeenschappelijk.” Als derde partner heeft hij een goed gevoel bij D66. En ook bij PRO5, ondanks dat het vorig jaar mis ging met die coalitie. „Vergeten doe ik niets, vergeven zit wel in mijn aard. Maar doet het recht aan de uitslag? PRO5 heeft verloren, dus het ligt niet het meest voor de hand.”

“Mensen die een tegenstem tegen de mfa in Hapert wilden laten horen, hadden ook op TrefZeker Hapert kunnen stemmen”

Wim van der Linden (Vrije Hapertse Partij)

Scroll Up